Vezi cine ar câştiga alegerile prezidenţiale din Ucraina, conform unui sondaj

1394023290-2286

Conform unui sondaj, lider la prezidenţialele care vor fi organizate în luna mai în Ucraina, este deputatul independent, Piotr Poroşenko care ar acumula 21,2% din voturi.

Locul doi este ocupat de liderul Partidului „Udar”, Vitali Kliciko, cu 14,6%, iar pe a treia poziţie se clasează preşedintele Partidului „Batkivscina”, Iulia Timoşenko, cu 9,7 la sută. Deputatul din partea Partidului regiunilor, Serghei Tighipko ar fi susţinut de 7,1% dintre alegători.

Următorii în listă sunt: preşedintele Partidului Comunist, Piotr Simonenko – cu 5%, urmează naționalistul de la „Svoboda”, Oleg Teagnibok 2,5%, liderul organizaţiei Sectorul de Dreapta, Dmitri Iaroş – 1,6%, iar pentru preşedintele Mişcării „Ucrainskii Vîbor”, Victor Medvedciuk ar vota 1% din respondenţi.

În jur de 8 la sută din cei chestionaţi ar vota pentru un alt candidat care nu a fost inclus în lista candidaţilor pentru preşedinţia Ucrainei. 30 la sută din respondenţi sunt indecişi.

Sondajul a fost realizat pe teritoriul Ucrainei în perioada 25 februarie – 4 martie.

Amintim că ucrainenii sunt aşteptaţi la urne pe 25 mai pentru a-şi alege un nou preşedinte. Victor Ianukovici a fost demis pe 22 februarie, de Rada Supremă de la Kiev.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By