Timofti: Acţiunile şefului Sovietului suprem de la Tiraspol privind ALIPIREA TRANSNISTRIEI la Rusia, sunt CONTRAPRODUCTIVE

transnistria1_evz_md

Nicolae Timofti consideră că acţiunile şefului Sovietului suprem de la Tiraspol, Mihail Burla sunt atât în defavoarea RM, cât şi a Federaţiei Ruse. Totodată, preşedintele a menţionat că demersul nu a fost ratificat oficial.

„Am luat cunoştinţă despre ceea ce a declarat aşa-numitul Soviet Suprem al Transnistriei. Cred că astfel de acţiuni sunt contraproductive şi nu aduc bine Moldovei şi nici Rusiei. Aceste acţiuni nu duc la păstrarea imaginii internaţionale de care se bucură Rusia şi dacă va accepta va face un pas greşit. Acţiunile de genul intenţiei şefului Sovietului suprem de la Tiraspol nu sunt benefice nici pentru Federaţia Rusă”, a declarat Nicolae Timofti.

Amintim că preşedintele sovietului suprem de la Tiraspol, Mihail Burla, a înaintat preşedintelui Dumei de Stat, Serghei Narîşkin, o scrisoare în care solicită includerea în legislația Rusiei a posibilităţii de alipire a Transnistriei la Rusia. Mihail Burla i-a mai scris lui Narîșkin că autorităţile de la Tiraspol nu pot organiza un referendum privind alipirea la Rusia în baza legilor Republicii Moldova, pentru că acestea nu funcţionează pe teritoriul regiunii transnistrene.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By