Se aşteaptă UN CUTREMUR MARE, anunţă INFP România

cutremur6

Directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului din România(INFP), Mircea Radulian, este de părere că nu poate fi neglijată eventualitatea producerii unui cutremur de mare intensitate.

„România e o țară seismică activă, una dintre statele cele mai active din Europa, în special din cauza cutremurelor din Vrancea și având în vedere frecvența cu care aceste cutremure vrâncene apar, mă refer la cutremurele mari, nu putem neglija eventualitatea unui cutremur mare oricând de acum încolo. Din acest punct de vedere trebuie să fim pregătiți în permanență pentru un astfel de eveniment”, a declarat Radulian, potrivit Agerpres, la o masă rotundă privind găsirea modalităților de colaborare pentru o mai bună gestionare a riscurilor la nivel de comunitate.

El a atras atenția asupra importanței prevenirii în acest tip de situații și a subliniat că nu se poate ști cu exactitate când se va produce un cutremur.

„Nu se întâmplă ceva special acum în zona Vrancea, din acest punct de vedere nu avem motive de îngrijorare, în sensul că nu există o activitate anormală care să ne dea de bănuit, însă știm că cutremurele mari de multe ori apar pe neașteptate. În termeni probabilistici vorbind, nu știm când va fi următorul cutremur, dar totuși probabilitatea e destul de mare”, a spus Radulian.

În cazul în care în România se va produce un cutremur de proporţii, Republica Moldova, la fel, va fi afectată.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By