16 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

SCANDALOS // Locuitorii din Crimeea care nu recunosc anexarea la Rusia RISCĂ 5 ANI DE PUŞCĂRIE

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Federaţia Rusă anunţă că în curând locuitorii din Crimeea vor răspunde penal. Potrivit şefului departamentului politici informaţionale din cadrul Ministerului de Externe al Ucrainei, Evghenii Perebiinis, cei care nu vor recunoaşte anexarea autonomiei la FR, riscă până la 5 ani de închisoare.

“Începând cu 9 mai va intra în vigoare articolul 280 din Codul penal al Federației Ruse. Astfel, apelurile publice care vizează violarea integrității teritoriale a FR, se pedepsesc cu amendă în mărimea unui salariu sau alte venituri obţinute de persoana condamnată în ultimii 2 ani, sau până la 300 de ore de muncă obligatorie, sau privarea de libertate până la 3 ani. Aceleaşi măsuri sunt prevăzute şi pentru persoanele care au utilizat mass-media, reţelele IT, inclusiv internet, care se pedepsesc cu pâna la 480 de ore de muncă obligatorii sau închisoare până la 5 ani”, a declarat Perebiinis.

Potrivit deputatului, această inovație legislativă pentru Crimeea a fost adoptată cu scopul punerii în aplicare a represiunii.

“Aceste norme vor fi utilizate împotriva locuitorilor Ucrainei, inclusiv tătarii din Crimeea, care nu recunosc anexarea Crimeii şi se declară împotriva ocupaţiei ruse”, a adăugat oficialul.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img