Şase moldoveni, condamnaţi la închisoare pentru trafic de fiinţe umane

puscarie_rtv_54956000

Trei bărbaţi şi trei femei – membri ai unui grup criminal organizat din Cahul, specializat în trafic de fiinţe umane, au fost condamnaţi în total la 68 de ani de închisoare. Sentinţa a fost dictată de Judecătoria sect.Centru, care le-a aplicat inculpaţilor pedepse a cîte 13, 11 şi 10 ani de detenţie cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în domeniul turismului şi angajării persoanelor peste hotarele Republicii Moldova la muncă.

Printre organizatorii şi conducătorii grupului criminal figurează un bărbat, care la momentul comiterii crimelor, deţinea funcţia de director interimar al Întreprinderii Municipale „Gospodăria comunal-locativă Cahul” şi căruia instanţa i-a aplicat o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de 13 ani.

Potrivit secţiei combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale, în majoritatea cazurilor, membrii grupului criminal selectau tinere cu vîrste cuprinse între 18 şi 26 ani din familii social-vulnerabile, le promiteau un loc de muncă în, Turcia, Cipru sau Dubai în calitate de dansatoare cu un salariu de peste 1000 dolari SUA, apoi le perfectau actele necesare pentru plecare şi le transportau la locul de destinaţie.

Astfel, membrii grupului criminal au fost acuzaţi de procurori că în perioada februarie 2011 – martie 2012, au recrutat şi au organizat plecarea a 15 tinere originare din sudul Republicii Moldova în ţările de destinaţie nominalizate, unde, de către alţi membri ai grupului criminal organizat, au fost exploatate sexual comercial.

Procuratura şi IGP al MAI desfăşoară în continuare investigaţii în vederea stabilirii locului aflării, reţinerii şi tragerii la răspunere penală a cel puţin încă 2 cetăţeni ai Republicii Moldova şi complici ai acestora din alte state – membri ai respectivului grup criminal organizat.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By