Salvatorii din Moldova, delegaţi în Doneţk să ajute persoanele implicate în accident

accident

UPDATE 13:00 Angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale vor însoţi în drumul spre casă 8 persoane implicate în accident. Medicii sunt gata să externeze pacienţii, iar starea acestora permite deplasarea. În cadrul echipei care va însoţi persoanele se află un salvator cu competenţe medicale, care va monitoriza starea oamenilor pe parcursul drumului. Alte 8 persoane mai rămîn internate în spitalele din Mariupol. Totodată angajaţii serviciului perfectează toate procedurile necesare pentru transportarea celor 5 cadavre.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a delegat 4 persoane pentru a oferi ajutor celor 21 de persoane implicate în accidentul rutier din Ucraina să se întoarcă acasă. Angajaţii serviciului întreprind măsuri de a perfecta actele pentru cele 5 persoane decedate. Salvatorii verifică posibilitatea de transportare în ţară a persoanelor traumate, care ar putea fi externate din spitalele din Mariupol.

Din cele 16 persoane traumate, 2 se află în stare gravă în secţiile de reanimare. În cazul în care medicii vor permite externarea unor pacienţi, aceştia ar putea să pornească la drum astăzi. Pentru a ajuta oamenii implicaţi în accident au fost create două echipe, din care fac parte angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, reprezentanţi ai Serviciului consular, dar şi a întreprinderii de transport, care a fost contractată de pasageri.

Mai mult, pentru a facilita procedurile de perfectare a actelor, salvatorii din ţara noastră sunt ajutaţi de reprezenatnţii Serviciului pentru Situaţii Excepţionale din Ucraina, regiunea Doneţk.

Amintim că accidentul s-a întîmplat în noaptea de 30 martie, la ora 02.30, în apropiere de localitatea Lebedinscoe, oraşul Doneţk din Ucraina, pe traseul E 58 Odessa- Rostov pe Don. Conform datelor operative, accidentul s-ar fi produs după ce microbusul a derapat de pe traseu, s-a izbit într-un copac și s-a răsturnat într-un șanț.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By