11 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

Procuratura cere condamnarea fostului vicecomisar din Ialoveni la închisoare

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Procuratura Anticorupţie va cere astăzi în instanţa de judecată condamnarea la 14 ani de închisoare a fostului vicecomisar din Ialoveni (actualmente – şef al Secţiei Investigare a Infracţiunilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ialoveni). De asemenea, va fi solicitată şi pedepsirea cu cîte 12 ani de detenţie a doi ofiţeri de investigare din cadrul aceluiaşi Inspectorat.

Învinuiţilor le este incriminată comiterea infracţiunilor prevăzute de art.46 (grup criminal organizat), 324 (corupere pasivă) şi 327 (abuz de serviciu) Cod Penal. Fostul vicecomisar de la Ialoveni este învinuit de procurori şi în baza art.217 (păstrarea substanţelor narcotice în proporţii mari fără scop de înstrăinare) şi art.290 Cod Penal (păstrarea ilegală a muniţiilor).

Sentinţa va fi pronunţată miercuri, 5 martie, la Judecătoria sect.Buiucani, la ora 16.45.

De notat că, pe 25 noiembrie 2011 Procuratura Anticorupţie a înaintat un demers Ministerului Afacerilor Interne prin care a solicitat suspendarea provizorie din funcţie a celor trei poliţişti. Ministerul Afacerilor Interne însă a respins demersul Procuraturii Anticorupţie, astfel, învinuiţii continuînd să activeze în cadrul Inspectoratului de Poliţie Ialoveni.

Amintim că, pe 2 octombrie 2011, Procuratura Anticorupţie a fost sesizată de două persoane care cereau tragerea la răspundere penală a 3 colaboratorii ai Comisariatului raional de Poliţie Ialoveni.

Potrivit petiţionarilor, în perioada 19 – 20 septembrie 2011, poliţiştii le-ar fi extorcat şi au primit de la aceştia mijloace băneşti în valută naţională şi străină, echivalentul a 144.612 lei pentru a nu întreprinde măsuri în vederea identificării lor pe un dosar în care aceştia erau bănuiţi de comiterea tîlhăriei.

În aceiaşi zi, Procuratura Anticorupţie a declanşat o cauză penală în baza articolului 324 alin.3) lit.b) Cod penal – coruperea pasivă săvîrşită în proporţii deosebit de mari. De asemenea, au fost efectuate percheziţii în birourile, la domiciliile şi în unităţile de transport personal ce aparţin celor trei angajaţi ai CPr Ialoveni.

Concomitent, în rezultatul percheziţiilor efectuate de Procuratura Anticorupţie la domiciliul fostului vicecomisar au fost depistate şi ridicate substanţe narcotice – marijuană în cantitate de 20,94 grame şi 5 cartuşe, fapt confirmat prin expertizele dispuse de procurori pe acest caz.

moldova24.info, cu referire la Serviciul de presă al Procuraturii Generale

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img