PORTRETUL ROBOT al viitorului ministru al apărării al RM

minister

Invitaţii emisiunii „Fabrika”, de la Publika TV au realizat portretul robot al viitorului ministru al apărării, în contextul în care se tărăgănează alegerea unei canditaturi pentru acestă funcţie. Potrivit presedintelui de onoare al PD, Dumitru Diacov, ministrul apărării trebuie să cunoască problemele existente în armata Moldovei.

„Nu cred că depinde de starea de pregătire a armatei naţionale, depinde de atmosfera politică. În atmosfera pe care o avem, este necesar ca cel care vine să fie în mod deschis şi acceptat de armată, o persoană care cunoaşte problemele armatei, care transmite un mesaj societăţii că armata nu va fi folosită ca instrument politic. Avem nevoie de a tempera spiritele în RM”, a declarat Diacov.

La rândul său, preşedintele fracţiunii PLDM Valeriu Streleţ este de părere că în fruntea Ministerului Apărării ar putea fi aleasă şi o persoană care nu are nimic cu armata, având în vedere că armata RM este un simplu instrument de apărare.

„Neavând un efectiv prea mare, o dotare super-modernă, am putea accepta că în fruntea armatei ar putea fi şi un nemilitar, important să fie o persoană care cunoaşte realitatea geopolitică, realitatea geostrategică, să poată negocia, să stabilească elemente de strategie şi tactică militară”, a spus Streleţ.

Liderul PLR, Ion Hadârcă a menţionat că nu trebuie căutat cu lumânarea ministrul, dând de înţeles că există deja o candidatură, propusă de liberal-reformatori – candidatura lui Vitalie Catană.

„Trebuie să fie un bun reformator al armatei”, a adăugat Hadârcă.

Amintim că Vitalie Catană este singurul candidat la funcţia de ministru al apărării, însă unii membri ai coaliţiei de guvernare au o atitudine rezervată față de această candidatură.

„Catană încă nu este înaintat în calitate de candidat. Dacă erau respectate rigorile, nu aveam niciun fel de pretenţii. La procedura de înaintare urmau să fie respectate nişte proceduri”, a spus preşedintele fracţiunii PLDM.

„Se fac exagerări cu această funcţie, armata are interimar. Am câteva obiecţii la acestă canditatură”, a specificat Dumitru Diacov.

Şi preşedintele Parlamentului, Igor Corman, în cadrul unei alte emisiuni, difuzată la postul N4, a lăsat să se înţeleagă că nu agreează propunerea PLR care, potrivit lui, trebuia discutată la Consiliul Coaliţiei.

Menţionăm că fostul ministru al apărării, Vitalie Marinuta a demisionat după ce preşedintele ţării, Nicolae Timofti i-a reproşat lipsa de disciplină în armată fapt care a dus la sinucideri şi dezertări.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By