PONTA a venit la Chişinău să se asigure că toate procedurile privind circulaţia liberă a moldovenilor în Europa se fac la timp

leanca ponta

În drum spre Tbilisi, prim-ministrul României, Victor Ponta a decis să discute cu omologul său, Iurie Leancă despre proiectele bilaterale în vederea integrării europene, a dezvoltării infrastructurii şi instituţiilor publice. Totodată, oficialii s-au referit şi la aplicarea noilor reguli pentru cetăţenii Republicii Moldova pentru circulaţia liberă în Europa.

„Vreau să fiu sigur că toate procedurile se fac la timp în aşa fel încât la o dată simbolică, 25 mai, până la 25 mai, cetăţenii Moldovei să intre nu doar în România, ci şi în toată Europa fără vize. Acest lucru este esenţial pentru Moldova. De fiecare dată îmi aduc aminte cât de mult a contat pentru români să nu mai aibă nevoie de vize”, a declarat Ponta în cadrul vizitei de astăzi întreprinse la Chişinău.

La rândul său, premierul Iurie Leancă a adus mulţumiri Bucureştiului pentru sprijinul acordat parcursului european al ţării noastre.

„Nu este întâmplător că vizita de astăzi coincide cu decizia care urmează să fie luată astăzi la Bruxelles de către miniştrii transporturilor Uniunii Europene, în numele ţărilor-membre ale Uniunii Europene, de a susţine decizia Parlamentului European şi de a pune punctual pe „i” pe tot ce înseamnă liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii din RM. Rolul Bucureştiului, al Primului Ministru, ministrului Corlăţean, al Preşedintelui Băsescu, în a ne ajuta să realizăm acest obiectiv este unul foarte şi foarte mare. Aşa încât, încă o dată, mulţumesc frumos!”, a conchis Leancă.

Cei doi prim-miniştri au abordat şi subiectul ce ţine de situaţia din Ucraina, dar şi eventualele pericole la adresa siguranţei naţionale a Moldovei. Potrivit lui Ponta, România sprijină Ucraina în drumul său proeuropean, însă eforturile concrete sunt îndreptate spre Moldova.

„România, pe de o parte, ca ţară membră a Uniunii Europene şi a NATO are poziţii perfect consolidate şi coordonate cu partenerii noştri europeni şi transatlantici, dar ştim foarte bine care sunt puterile României, toate eforturile noastre se îndreaptă spre Moldova. Vreau ca România să fie în continuare cel mai mare sprijinitor al integrării europene a Moldovei şi cel mai mare sprijinitor al Guvernului pro-european care este aici, la Chişinău”, a adăugat premierul României.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By