PLDM, PD şi PLR au semnat un ACORD de formare a coaliţiilor la nivel local

lideri

Liderii Coaliţiei Pro Europene, Vlad Filat, Marian Lupu și Ion Hadârcă au semnat, astăzi, un acord de constituire a coaliţiilor la nivel local. Potrivit lor, acest acord are scopul de a consolida eforturile în ceea ce ţine unificarea forţelor din raioane, dar şi pentru a se evita diferite încercări de a sabota procesul de integrare europeană.

„Astăzi ne-am propus să facem un pas în plus înainte pentru a consolida procesul decizional pentru asigurarea parcursului european. Noi am vorbit pe parcursul acestor ani despre necesitatea consolidării pe verticală a procesului decizional. Promovarea politicilor interne depinde de colegii noştri din teritoriu. Doar pe o asemenea formulă cred că am putea ridica eficienţa actului de guvernare”, a declarat liderul PD, Marian Lupu.

„Acum avem în 13 raioane coaliţii diferite decât cele la nivel central. Este evident că aceasta situaţie creează impedimente politicilor de nivel naţional. Avem foarte multe obstrucţionari la implimentarea reformelor cu UE. Avem şi acţiuni de sabotare. Avem nevoie de unitate, de consolidare a forţelor, ceea ce înseamna că vom forma noi majoritaţi la niveluri raionale”, a adăugat preşedintele PLDM, Vlad Filat.

„Consider că semnarea acordului este un pas important care demonstrează capacitatea de conlucrare a coaliţiei. Trebuie să transmitem un mesaj colegilor noştri la nivel local că aici lucrurile merg bine. Acest mesaj trebuie să-i îndemne să menţină capacitatea dialogului la nivel local pentru continuarea parcursului european a Republicii Moldova”, a spus liderul PLR, Ion Hadârcă.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By