PERCHEZIŢII la Stăuceni şi Criuleni

rachiu

Poliţia capitalei în colaborare cu Procuratura sect. Râşcani au demarat percheziţii autorizate în comuna Stăuceni şi raionul Criuleni cu scopul de a identifica liniile clandestine de contrafacere a băuturilor alcoolice precum şi a persoanelor implicate.

În total, au fost efectuate concomitent patru percheziţii la domiciliile suspecţilor de unde au fost ridicate timbre de acciz false, capace, sticle pregătite pentru îmbuteliere, coloranţi, alcool îmbuteliat şi destinat vânzărilor precum şi alcool etilic păstrat în canistre.

De asemenea, poliţiştii au ridicat peste 500 litri de băuturi în asortiment şi alcool etilic care urmau să fie vândute în pieţele şi magazinele din capitală. Niciuna dintre persoanele responsabile de contrafacerea şi relizarea băuturilor alcoolice n-a putut prezenta poliţiştilor actele necesare ce le-ar permite desfăşurarea acestui gen de activitate.

Actualmente ofiţerii de poliţie investighează versiunile privind originea alcoolului etilic şi alte persoane implicate în afacerile ilegale. Inspectoratul de Poliţie Râşcani a iniţiat o cauză penală în temeiul art. 241 “Practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător” Cod penal, care prevede amenzi în mărime de la 40 000 la 60 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By