O femeie din Rezina, CONDAMNATĂ pentru proxenetism

catuse femeie

La insistenţa procurorilor, o femeie în vârstă de 46 de ani, din raionul Rezina a fost condamnată la detenţie pentru comiterea proxenetismului şi traficului de fiinţe umane.

Din actul de învinuire reiese că, în perioada anilor 2008 – 2010, inculpata, abuzând de poziţia şi situaţia de vulnerabilitate a victimelor, a recrutat şi transportat 8 fete în or. Dubai, Emiratele Arabe Unite, cu scopul de a practica prostituţia. Procurorii au stabilit că de pe urma activităţii sale ilegale, proxeneta a obţinut peste 16 mii de dolari SUA.

În vara anului trecut, inculpata a fost condamnată de Judecătoria Rezina doar pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, la o pedeapsă non-privativă de libertate. În sentinţă se menţiona că faptele inculpatei nu întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de fiinţe umane.

Procurorii au considerat sentinţa stabilită drept ilegală şi au contestat-o la Curtea de Apel Chişinău, care recent, a condamnat inculpata pentru proxenetism şi trafic de fiinţe umane la 6 ani de închisoare cu executare.

Decizia cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

moldova24.info, cu referire la Serviciul de presă al Procuraturii Generale

You may also like

Comments are closed.

By