Mass-media NU POATE AVEA ACCES în sala de şedinţe a Parlamentului

parlament2

În cadrul şedinţei de astăzi a Parlamentului, deputaţii liberali au cerut din nou ca presa să fie prezentă în sală. Preşedintele legislativului, Igor Corman a explicat că acest lucru nu este posibil.

„Nu putem permite accesul a peste 200 mass-media acreditate în Parlament, asta înseamnă 200 de camere de luat vederi plus 200 reporteri. Este imposibil. Am analizat ca în sală să fie prezentă televiziunea publică pentru a transmite imagini. TV publică din punct de vedere tehnic nu este în stare să ofere imaginile respective. Unica soluţie este instalarea unor camere adiţionale. Am dat dispoziţiile de rigoare pentru a vedea de câte mijloace financiare este vorba”, a declarat Corman.

Liberalii nu au fost satisfăcuţi de răspuns şi l-au acuzat că se conduce după legea struţului, iar comuniştii l-au învinuit pe Corman că spune minciuni.

„Sunt 30 de camere de luat vederi. Aţi adoptat politica struţului, nu există probleme, nu există finanţare”, a spus deputatul PL Corina Fusu.

„Aţi minţit. Aici sunt două loje unde poate fi admis accesul presei. Nu este vorba de 200 de persoane, în Parlament sunt maxim 40 de camere. De ce minţiţi poporul, mai ales deputaţii şi presa”, a adăugat deputatul din partea PCRM, Alexandr Petkov.

„Există un principiu că medicul psihiatru nu se supără pe pacienţii săi. Cu părere de rău, în calitate de preşedinte a Parlamentului, sunt obligat să mă ghidez de acest principiu. Am răspuns, am discutat la Biroul Permanent şi în cadrul coaliţiei. Dacă unii vor să fie circ, noi dorim ca Parlamentul să fie Parlament”, a replicat spikerul Igor Corman.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By