Leancă: Integrarea europeană a Republicii Moldova este un obiectiv realizabil

IMG_6961

Declaraţia a fost făcută de Prim-ministrul Iurie Leancă în cadrul întrevederii cu grupul de europarlamentari, condus de Monica Macovei, aflat la Chişinău cu prilejul participării la cea de-a XVIII-a reuniune a Comitetului de Cooperare Parlamentară UE – Moldova. La întrevedere au participat deputatul din Republica Moldova, Ion Hadârcă şi şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.

Discuţia s-a axat pe subiecte ce vizează agenda europeană a Republicii Moldova. Părţile au menţionat progresul realizat în negocierea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi în dialogul moldo-comunitar pe vize, care s-a încheiat cu ridicarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni.

Prim-ministrul a exprimat gratitudine Parlamentului European pentru sprijinul acordat ţării noastre în acest parcurs. Iurie Leancă a menţionat că Guvernul a lansat o campanie de informare a populaţiei privind avantajele şi riscurile pe care le implică procesul de integrare europeană, inclusiv pentru a combate falsurile răspândite în ultima perioadă în societate, dar şi în vederea aplicării corecte de către cetăţenii Republicii Moldova a beneficiilor privind ridicarea vizelor, în strictă conformitate cu cerinţele Uniunii Europene. Şeful Executivului a mai spus că reformele lansate vor continua, în special în combaterea corupţiei, dezvoltarea mediului de afaceri, infrastructurii şi a altor domenii, astfel încât odată cu semnarea Acordului de Asociere, Republica Moldova să fie pregătită pentru a beneficia din plin de oportunităţile oferite în acest sens.

Monica Macovei a menţionat că Parlamentul European va sprijini în continuare Republica Moldova, ţinând cont şi de situaţia complicată din regiune şi a subliniat importanţa avansării consecvente a țării noastre pe calea integrării europene pentru a oferi oamenilor beneficii concrete de pe urma reformelor realizate cu suportul UE.

Europarlamentarii au abordat o serie de aspecte ce vizează reglementarea transnistreană, situaţia din autonomia găgăuză, reforma educaţională şi relaţiile externe ale Republicii Moldova.

moldova24.info, cu referire la gov.md

You may also like

Comments are closed.

By