Leancă: „A venit timpul să aducem mai multe vinuri moldovenești pe piața SUA și mai multe investiții americane în Moldova”

2

Într-un interviu acordat pentru postul de televiziune american Bloomberg, premierul Iurie Leancă a menționat că scopul primordial al vizitei sale în SUA a fost consolidarea relațiilor bilaterale.

„Sunt bucuros că împreună cu Secretarul de Stat, John Kerry, am reușit să convenim asupra unui Dialog Strategic dintre Republica Moldova și SUA, ceea ce înseamnă că vom avea un dialog mult mai important în ceea ce priveşte problema energetică, cooperarea în domeniul securităţii, comerț și investiţii, care sunt sectoare-cheie pentru Moldova, deoarece noi suntem angajați în negocierile cu Uniunea Europeană, inclusiv privind Acordul de Comerț Liber, Aprofundat și Cuprinzător. Acum este timpul să venim cu propuneri și în SUA, să aducem mai multe vinuri moldovenești, care sunt bune, și nu de calitate proastă, vă pot garanta acest lucru, pe piața americană, și să aducem mai multe investiții americane în Moldova”, a mai spus Iurie Leancă, în interviu.

Întrebat despre relațiile cu Rusia, Iurie Leancă a spus că aceasta este un partener important pentru ţara noastră. „Noi vrem să avem relații civilizate la nivel comercial, care să nu fie influenţate politic”, a mai declarat Prim-ministrul.

Iurie Leancă a menționat că vizita sa în SUA a fost planificată cu mult timp înainte de a se întîmpla evenimentele din Ucraina și a fost doar o coincidență că s-a desfășurat într-o perioadă atât de complicată pentru țara vecină. Totodată, Premierul moldovean a ținut să-și exprime încă o dată susținerea deplină și solidaritatea cu poporul Ucrainei și a îndemnat toţi partenerii, atât pe cei din Est, cât şi pe cei din Vest să găsească o soluţie care să detensioneze situaţia, exlusiv pe căi diplomatice.

moldova24.info, cu referire la gov.md

You may also like

Comments are closed.

By