La indicațiile lui Filat, Ministerul Justiției nu va înregistra Partidul lui Usatîi

foto: adevarul.ro

La indicațiile lui Filat, adică a șefului său de partid, ministrul Justiției Oleg Efrim nu va înregistra partidul lui  Renato Usatîi.

Deși cu câteva zile în urmă Ministerul Justiției a confirmat faptul că grupul de inițiativă de formare a partidului poate folosi trei denumiri – «Partidul Nostru”, “Partidul Nou” şi «Partidul lui Renato Usatii”, – acest lucru este făcut doar pentru a trage de timp, ca formațiunea lui Usatîi să nu reușească să participe  la viitoarele alegeri. Un fel de capcană, dacă vreți.

Filat a declarat de mai multe ori că data alegerilor este 30 noiembrie 2014 iar Coaliția de Guvernare trebuie să facă tot posibilul și imposibilul ca să păstreze puterea. Frica lui Filat de a pierde puterea este explicabilă. Dacă acest lucru se întâmplă, la iveală vor ieși toate fărădelegile din acești ani, fapte pentru care vor trebui să răspundă potrivit legii. Este clar de la sine că, în condițiile în care rating-urile electorale ale partidelor de la guvernare scad, ei pot câștiga alegerile doar în rezultatul falsificărilor în masă și al presiunilor din partea organelor de forță.  Acest lucru este demonstrat din plin și de filarea permanent a lui Usatîi de către angajații organelor de forță (VEDEȚI POZELE MAI JOS)

111 222 333 444

fds

Atunci când puterea are nevoie, înregistrează repede orice partid, așa cum a fost și în cazul Liberal Reformatorilor, chiar dacă Liberalii au protestat. Însă în cazul grupei de inițiativă a lui Andrei Donică care a dorit să înregistreze Partidul Liberal Democart Reformator, lucrurile au stat altfel  – Ministerul Justiției a refuzat să ofere această denumire, motivând refuzul prin faptul că denumirea noului Partid seamănă prea mult cu cea a liberal-democraților a lui Filat. Și asta Chiar dacă în cazul liberalilor și a liberal-democraților la denumirea partidului s-a adăugat un singur cuvânt – «reformator». De aici reiese că aceea ce le este permis sateliților lui Filat nu le este permis oponenților acestuia. Așa arata democrația lui Filat.

Filat se teme ca de foc de noua formațiune a lui Usatîi și potrivit surselor, care anterior nu au greșit,  i-a spus lui Efrim că, acest partid va fi înregistrat doar dacă Filat va muri. În ieșirile sale televizate Filat nu contenește să debiteze că Usatîi este periculos pentru Republica Moldova. Ar fi cazul însă să nu încurce Republica Moldova cu sine însuși. Pentru el Usatâi este într-adevăr periculos, iar Moldovei nu are ce rău să-i facă, din contra.

Tactica Ministerului Justiției este clară: prin orice metode să zădărnicească înregistrarea partidului la etapa depunerii actelor, adică după congres, iar după să îngroape acest partid în instanțe. Scopul e clar și el – sub nici o formă Usatîi nu trebuie să participe la alegeri.

Filat e panicat. Dacă acum toate canalele TV i-au declarat boicot politicianului, atunci în campania electorală, scrâșnind din dinți vor fi nevoiți să-l accepte la TV în calitate de concurent electoral. Nu este greu să înțelegem că rezultatul unor dezbateri electorale la care ar participa și Filat și Usatâi ar fi unul dezastruos pentru Filat.

Trucurile ieftine ale liderului Liberal-Democrat și al ministrului lui de Justiție oricum nu îl vor încurca pe Usatîi să participe la alegeri.

Oricât de lungă ar fi ața – are și ea un sfârșit, ca și această coaliție.

Sursa: VEDOMOSTI.MD 

You may also like

Comments are closed.

By