INEDIT // Studenţii din Republica Moldova au şansa să devină deputaţi

usatii

Un anunţ inedit a fost făcut pe pagina sa de facebook de către Renato Usatîi. Potrivit acestuia, pe listele electorale ale formaţiunii pe care o conduce vor fi incluse numele celor mai buni studenţi ai universităţilor din Republica Moldova. Studenţii care vor candida în campania electorală vor fi selectaţi din instituţiile de învăţământ superior, după un vot intern în fiecare universitate în parte.

Astfel, Usatîi devine primul politician care consideră cu adevărat că studenţii nu sunt carnea de tun care trebuie folosită în campania electorală şi uitată mai apoi de politicieni, atunci când vine vorba despre împărţirea funcţiilor şi ocuparea fotoliilor de deputat.

În discursurile sale anterioare acesta a declarat de nenumărate ori că partidul pe care îl conduce va fi unul tânăr şi reprezentativ, iar studenții care vor să se afirme în politică vor avea șanse să o facă. Astfel, potrivit lui Usatîi, care deocamdată și-a onorat toate promisiunile, în viitorul Parlament, fiecare dintre principalele universități din Republica Moldova vor fi reprezentate de câte un student care va merge în alegeri pe listele noii formațiuni.

Decizia de a include pe liste reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior, vine cel mai probabil după seria de întâlniri a lui Renato Usatîi cu tinerii, care, în ultimul timp, se arată tot mai interesați de noul proiect politic.

Potrivit unor surse din interiorul staff-ului lui Renato Usatâi, din momentul în care acesta a anunțat public că se lansează în politică, oficiul din strada București 117 este luat cu asalt de către doritorii să se alăture noii formațiuni, iar liderul acesteia s-a întâlnit deja cu mii de persoane din toată țara care sunt gata să-l urmeze în campania electorală și să susțină cauza pentru care luptă acesta.


“Студенты последнее время очень активны. Mersi tuturor care ma sustin!! Я обещал создать молодую правильную партию.Поэтому из каждого университета мы берем по списку в Парламент РМ по одному студенту,который будет избран путем голосования в каждом университете отдельно… я хочу чтоб молодежь знала, что их не используют только в предвыборную кампанию. Fiecare universitate isi alege liderul (viitorul deputat in Рarlament). Сила в правде!!! Mergem inainte!!!”

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By