Generalul Valeriu Troenco, noul candidat la funcţia de ministru al apărării

Valeriu-Troenco

Membrii Biroului politic al Partidului Liberal Reformator au decis să propună un nou candidat pentru funcţia de ministru al apărării. Este vorba despre generalul Valeriu Troenco care, potrivit PLR, este persoana potrivită pentru a ocupa acest post.

„Biroul politic al PLR a ales astăzi candidatura domnului Valeriu Troenco. Acesta a fost ales cu unanimitate de voturi. Troenco are experiență de manager și experiență științifică. Este unul dintre eroii războiului de pe Nistru, cavaler al Ordinului „Ștefan cel Mare”. Are experiență și autoritate bună în mediul acesta”, a declarat preşedintele PLR, Ion Hadârcă.

Candidatura lui Valeriu Troenco urmează să fie aprobată de premier și președinte.

Valeriu Troenco este jurist de profesie, a fost comandant al Direcției generale poliție ordine publică, apoi a deținut funcția de viceministru al justiției și director al Departamentului instituțiilor penitenciare. A fost avansat la gradul special de general-maior de justiție. În anul 2002, a fost ales ca președinte al Ligii ofițerilor de la Chișinău și membru al Consiliului Național pentru Apărarea Democrației. După eliberarea din funcția de viceministru, a fost numit pro-rector al Academiei de Poliție din Chișinău.

Amintim că pentru funcția de ministru al Apărării, a candidat avocatul Vitali Catană, însă a renunţat pe motiv că nu este agreat de toţi liderii partidelor de la guvernare. Funcţia de ministru al apărării a rămas vacantă după ce fostul ministru Vitalie Marinuţa a demisionat în urma unui conflict cu şeful statului. Nicolae Timofti a criticat lipsa de disciplină din armată care au dus la sinucideri în cadrul unor unităţi militare, dar şi ineficienţa unor departamente ale ministerului.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By