Fostul vicecomisar din Edineţ, condamnat la închisoare pentru că a bătut un subaltern

inchisoare-ap

Fostul vicecomisar din Edineţ a fost condamnat pentru torturarea unui inspector de poliţie.

Cazul a avut loc în martie 2010, cînd inculpatul deţinea funcţia de vicecomisar al raionului Edineţ. Aflîndu-se în biroul său de serviciu, sub pretextul că un subaltern nu a acceptat să procure şi să consume cu el băuturi alcoolice, vicecomisarul l-a lovit cu picioarele şi pumnii peste cap pînă acesta a căzut.

În continuare, în timp ce victima se afla în stare de inconştienţă, superiorul l-a deposedat de cheile de la automobilul personal şi de pistolul din dotare. Atunci cînd victima şi-a revenit şi a încercat să afle motivele agresiunilor, inculpatul l-a luat din nou la pumni şi i-a cerut 2 mii de euro pentru a-i întoarce autoturismul şi pistolul din dotare.

Conform raportului de expertiză medico-legală, în rezultatul loviturilor aplicate de superior, victima s-a ales cu comoţie cerebrală, echimoze pe cap, faţă, urechi, hemoragii subconjunctivale şi alte leziuni corporale.

În baza probelor prezentate de procurori, fostul vicecomisar a fost condamnat la 5 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în cadrul MAI timp de 3 ani. De asemenea, inculpatul a fost obligat să-i achite părţii vătămate despăgubiri morale de 40 mii lei.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By