Fost primar din Taraclia CONDAMNAT pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu

puscarie_rtv_54956000

Fostul primar al unei localităţi din raionul Taraclia, învinuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu, a fost condamnat.

Potrivit procurorilor, în anul 2010, contrar rezultatelor licitaţiei cu privire la transmiterea în arendă a unui obiectiv acvatic cu suprafaţa de 25,18 ha, proprietate publică, în cadrul căreia a fost stabilită plata de arendă anuală, în mărime de 92 mii lei, fostul primar i-a stabilit câştigătorului licitaţiei o taxă de arendă cu mult diminuată. Astfel, la încheierea cu persoana fizică, desemnată câştigător al licitaţiei, a contractului de arendă a iazului pe un termen de 6 ani, idilul a stabilit o plată de arendă anuală de 17 mii de lei.

Astfel, prin acţiunile sale, fostul primar a cauzat administraţiei publice locale daune în proporţii considerabile, estimate la aproximativ 140 mii lei.

Recent, prin sentinţa Judecătoriei Taraclia, ex-primarul a fost condamnat la 5 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani şi privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani. Prin aceeaşi sentinţă, a fost dispusă încasarea de la inculpat în beneficiul administraţiei publice locale a sumei integrale a prejudiciului cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By