Directorul ANRE, Victor Parlicov, şi-a dat DEMISIA

parlicov

Directorul general al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE), Victor Parlicov, a fost demis. O hotărâre în acest sens a fost luată de Curtea de Apel, conform căreia, Parlicov nu este în drept să activeze în funcții publice timp de un an.

Potrivit jurnal.md, la mijloc ar fi vorba despre un ordin emis în toamna anului trecut de către directorul SIS, Mihai Balan, privind efectuarea unui control la ANRE, în legătură cu securitatea informației secrete.

„În luna septembrie, după ce am revenit în funcție, am solicitat suportul SIS-ului pentru a îmbunătăți lucru la Agenție, în raport cu documentația secretă. După mai multe întâlniri și discuții telefonice cu d-ul Balan, mi s-a promis că va fi detașată o persoană, care va avea grijă de documentația secretă. Ulterior l-am contactat pe d-ul Balan și i-am zis că nu am văzut nici o persoană, următoarea zi la fel, iar a treia zi, dumnealui a semnat ordinul”, a explicat Victor Parlicov.

În baza acelui control, Victor Parlicov a fost sancționat cu interdicția de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de până la un an de zile, ceea ce a și hotărât anterior Judecătoria de la Buiucani.

„Mi se încriminează că nu am organizat corect lucrul cu documentația secretă în cadrul ANRE, ori cel puțin din luna septembrie de când am revenit la ANRE am făcut demersuri, am avut întâlniri în acest sens. Îmi pare rău, în loc să acorde suport unei instituții, SIS-ul a decis să facă proces verbal contravențional. În actul de control este stipulat că la ANRE nu sunt actualizate două nomenclatoare încă din 2003 și că nu este formată o unitate separată privind protecția secretului de stat”, a specificat Victor Parlicov pentru jurnal.md

Hotărârea de astăzi a Curții de Apel este definitivă.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By