5 C
Chișinău
Friday, April 16, 2021

DECLARAŢIA preşedintelui interimar al Ucrainei, Alexandr Turcinov

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Preşedintele interimar al Ucrainei şi Spikerul Parlamentului de la Kiev, Alexandr Turcinov a adresat un mesaj cetăţenilor în ajunul campaniei electorale. Declaraţia a fost retransmisă de postul TV, “Rada”.

“Până la alegerile prezidenţiale, care vor avea loc pe 25 mai anul curent, au rămas doar 60 de zile. Fiecare din voi poate susţine candidatul care, în opinia dvs, vă reprezintă interesele. Fiecare cetăţean al Ucrainei, indiferent unde locuieşte, în ce limbă vorbeşte, la ce biserică merge, are aceleaşi drepturi electorale, care nu pot fi limitate. Vom face tot posibilul ca aceste alegeri să fie corecte, transparente, democratice. Voi asigura ca niciun funcţionar – nici la nivel central, nici la nivel regional – să nu aibă posibilitatea să influenţeze rezultatele alegerilor sau să vă influenţeze opiniile. Vom bloca orice presiune administrativă asupra dvs”, adeclarat Turcinov.

De asemenea, Turcinov a făcut şi un apel către candidaţii la postul de preşedinte al Ucrainei.

“Rog mult ca în timpul campaniei electorale, candidaţii la funcţia de preşedinte să nu utilizeze tehnologiile murdare. Nu trebuie să vă umiliţi şi să vă insultaţi unii pe alţii. Este necesar ca această campanie scrută, dar foarte importantă pentru Ucraina să se desfăşoare ca o concurenţă a programelor constructive, a planurilor de ieşire a Ucrainei din criza severă, a propunerilor pentru dezvoltarea de viitor a statului nostru. Sper că ucrainenii vor alege Preşedintele, demn de încrederea lor”, a adăugat spikerul Radei Supreme de la Kiev.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img