Ce au discutat viceprim-ministrul Eugen CARPOV şi ambasadorul Germaniei în RM, Matthias MEYER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În cadrul unei întrevederi, viceprim-ministrul Republicii Moldova, Eugen Carpov şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Germaniei în Republica Moldova, Matthias MEYER au discutat în special despre ultimele evoluţii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi principalele aspecte ale dialogului Chişinău-Tiraspol.

Eugen Carpov a menţionat că este planificată o întrevedere a reprezentanţilor politici de la Chişinău şi Tiraspol. În cadrul acestei întîlniri vor fi abordate un spectru larg de probleme, în special problemele cu care se confruntă şcolile cu predare în grafia latină şi subiectul accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole situate după traseul Tiraspol – Camenca.

Interlocutorii s-au expus pe marginea pregătirilor pentru următoarea rundă de negocieri din acest an în formatul „5+2″, planificată pentru 10-11 aprilie la Viena, sub egida Preşedinţiei Elveţiei şi Serbiei în OSCE.

Referindu-se la situaţia din Ucraina, oficialii şi-au exprimat îngrijorarea faţă de ultimele evoluţii şi au subliniat necesitatea soluţionării crizei pe căi paşnice, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Totodată, au fost expuse opiniile pe marginea nivelului de cooperare dintre Chişinău şi Berlin în procesul de promovare a măsurilor de consolidare a încrederii, fiind evaluate perspectivele de dezvoltare în anul curent a proiectelor susţinute de autorităţile germane pe segmentul soluţionării conflictului transnistrean. În acest context, Viceprim-ministrul a subliniat importanţa suportului şi contribuţiei partenerilor externi în direcţia soluţionării problemei transnistrene.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By