BREACKING NEWS // ADRESAREA lui Ianukovici către poporul ucrainean. Cere să fie EXCLUS din Partidul Regiunilor

IANUKOVICI

Fostul preşedinte al Ucrainei, Victor Ianukovici a cerut desfăşurarea unui referendum privind statutul fiecărei regiuni din componenţa Ucrainei. Adresarea către poporul ucrainean a fost transmisă, astăzi, pe adresa redacţiei Itar-Tass.

„În calitate de preşedinte fac apel către fiecare cetăţean rezonabil al Ucrainei – nu permiteţi impostorilor să abuzeze de voi. Cereţi desfăşurarea referendumului privind determinarea statutului fiecărei regiuni din componenţa Ucrainei”, se spune în adresarea lui Ianukovici.

Potrivit lui Ianukovici, doar un referendum la nivel naţional ar putea contribui la stabilizarea situaţiei politice şi ar permite menţinerea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei. Modificările anticonstituţionale din legislație, introduse de actuala guvernare de la Kiev, inclusiv ce ţin de alegerea preşedintelui Ucrainei, „exclud posibilitatea unor alegeri oneste, indiferent când acestea ar avea loc”, a adăugat fostul preşedinte Ianukovici.

„Actuala aşa-numită guvernare a adoptat un pachet de legi, care contravin Constituţiei Ucrainei. Aceste legi au fost adoptate sub presiunea „Maidanului”. O bună parte din deputaţi şi familiile acestora au fost supuşi unor acte de violenţă, nemaivorbind despre ameninţările permanente”, se mai spune în adresare.

Totodată, Ianukovici a calificat evenimentele din ultimele luni din Ucraina drept „o lovitură militară de stat în spatele căreia a stat opoziția utilizând armele grupărilor teroriste, cu sprijinul deplin al unor state occidentale”.

„Haosul de pe străzile din ţară nu are nimic cu democraţia. Nu cred că cineva din funcţionarii europeni de rang înalt ar califica drept o normalitate impuşcăturile şi jafurile de pe străzile statelor din care fac parte, când teroriştii se autointitulează activişti cărora le este permis, fără a fi traşi la răspundere, să omoare şi să jefuiască oamenii”, a spus fostul lider ucrainean.

De asemenea, Ianukovici a solicitat să fie exclus din funcţia de preşedinte de onoare al „Partidului regiunilor” şi, în general, din partid.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By