Autocar burduşit cu zeci de mii de anabolizante (VIDEO)

PIC_1450

Colaboratorii vamali şi poliţiştii de frontieră de la postul vamal Leuşeni au descoperit peste 71 mii de tablete şi fiole cu anabolizante într-un autocar cu numere de înmatriculare moldoveneşti, care circula pe ruta Chişinău-Lagos.

Autocarul transporta colete şi 10 pasageri în Portugalia. Marfa, în valoare aproximativă de circa 400 mii lei, era tăinuită în regiunea uşii de mijloc, în spaţiul dintre peretele viceului şi carcasa caroseriei, în salon şi în spaţiile de ventilare.

Mai mult, făptaşii au reuşit să disimuleze o parte din steroizi printre dulciuri şi produse alimentare, fiind mascate drept colete în 5 genţi voluminoase.

PIC_1455

PIC_1439

Timp de peste 6 ore, colaboratorii vamali şi poliţiştii de frontieră au descarcerat 7 225 de fiole şi 63 780 comprimante cu steroizi – Sustamed, Strombafort, Danabol, Testeron etc.

Ofiţerii de urmărie penală a Serviciului Vamal au iniţiat o cauză penală în conformitate cu art. 248, al.5 – Contrabandă în proporţii deosebit de mari, Cod Penal al RM, în cadrul căreia colaboratorii vamali au reţinut trei persoane pentru 72 de ore – 2 şoferi şi un însoţitor de autocar, cu vîrste cuprinse între 30 şi 32 ani, domiciliaţi în mun. Chişinău şi comuna Bacioi.

Potrivit şoferilor, anabolizantele, fabricate în Chişinău, au fost procurate din mai multe reţele de farmacii din capitală.

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi de săvîrşirea infracţiunii cei trei bărbaţi riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 10 ani. Totodată, în cazul în care va fi stabilită şi implicarea în săvîrşirea infracţiunii a unor persoane juridice, aceştia riscă o amendă de pînă la 200 mii lei sau lichidarea persoanei juridice.

Notă: Compania de transport căreia îi aparţinea autoocarul a pus la dispoziţie un alt mijloc de transport, iar cei 10 pasageri şi-au continuat călătoria.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By