Australia SANCŢIONEAZĂ 12 cetăţeni ruşi şi ucraineni

australia

Ministerul de externe al Australiei condamnă acţiunile preşedintelui rus, Vladimir Putin, menţionând că susţine integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei.

În acest context, ministrul de externe, Julie Bishop, a anunţat, miercuri, despre „aplicarea sancţiunilor economice, dar şi interzicerea accesului pe teritoriul Australiei a persoanelor implicate în amenințarea suveranităţii și integrităţii teritoriale a Ucrainei”.

„Condamn cu vehemenţă pasul făcut de preşedintele rus, Vladimir Putin de a anexa teritoriul Ucrainei în Crimeea. Votul neautorizat din 16 martie care s-a desfăşurat în timp ce armata rusă deţinea controlul în teritoriu, nu poate fi considerat o bază legitimă pentru orice schimbare în statutul Crimeeii”, a declarat Julie Bishop.

Ministrul australian a mai menţionat că sancţiunile impuse vizează 12 cetăţeni rusi şi ucraineni. Instituţia, însă, nu va face publică lista cu numele persoanelor.

„Numele persoanelor faţă de care au fost aplicate sancţiunile, vor fi anunţate numai după adoptarea amendamentelor la Legea cu privire la normele privind impunerea de sancțiuni în 2011″, a adăugat Bishop. Măsura a fost luată pentru a evita riscul retragerii de fonduri din Australia.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By