Au fost prinşi hoţii de locuinţe din Basarabeasca (FOTO)

hoti

La 16 martie curent, angajaţii Inspectoratului Național de Investigații au reţinut două persoane, suspectate de comiterea mai multor furturi din gospodăriile cetățenilor. Gruparea activa pe teritoriul raionului Basarabeasca, iar poliția a reușit să documenteze două infracțiuni săvârșite de membrii acesteia.

Ca rezultat al plângerilor depuse la Inspectoratul de poliție Basarabeasca, forțele de ordine au desfășurat acțiuni de investigație, menite să identifice și să rețină persoanele care au comis furturile.

S-a stabilit că suspecții acumulau informații despre victime, iar când acestea nu se aflau la domiciliu, pătrundeau în locuințele lor și sustrăgeau bunuri materiale.

S-a constatat că gruparea era formată din două persoane, de 36 și 37 de ani, originari din raionul Basarabeasca, satul Abaclia. Suspecții sunt anterior condamnați pentru crime analogice și droguri. În prezent, pentru ambii a fost aplicată măsura preventivă ”arest la domiciliu” de către Judecătoria Ciocana mun. Chișinău pe un termen de 3 luni.

Potrivit cercetărilor polițienești, în seara zilei de 11 martie curent, suspecţii au pătruns în două gospodării din orașul Basarabeasca, de unde au sustras bunuri materiale în sumă de peste 13 mii de lei, după care au părăsit locul infracţiunii.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, ofițerii INI în conlucrare cu IP Basarabeasca au depistat bunurile care au fost folosite la comiterea infracțiunilor, precum şi obiecte care au fost sustrase (un cămin electric, medalii, televizor, un laptop, un telefon mobil, scurtă, îmbrăcăminte).

Actualmente, bărbații sunt cercetați penal în baza art. 186 al. 2, Cod Penal al RM „Furt”. Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, ei riscă o amendă în valoare de până la 20 mii de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 4 ani.

hoti2

hoti3

hoti4

hoti5

moldova24.info, cu referire la Serviciul de Presă al Poliţiei

You may also like

Comments are closed.

By