Voia să-l „salveze” pe Viktor Ianukovici. Mărturiile bărbatului care a încercat să deturneze un avion spre Soci

avion soci

Artiom Kozlov, ucraineanul care a încercat, vineri seara, să deturneze un avion de pasageri spre Soci (Rusia) voia doar să-l „salveze” pe Viktor Ianukovici. Bărbatul afirma în ajunul tentativei sale de deturnare a unui avion turc că preşedintele ucrainean este „ostaticul” lui Vladimir Putin. Potrivit serviciilor speciale turce şi ucrainene, suspectul a afirmat, la bordul avionului, că „Putin şi Ianukovici au mâinile pătate cu sânge” şi a cerut „eliberarea (manifestanţilor) deţinuţi în Ucraina”.

„Nu am reuşit să-l calmăm, dar nimeni nu se aştepta că el va fi capabil să încerce să deturneze un avion”, a declarat Ivan Vartcenko, consilier regional din Harkiv şi membru al partidului de opoziţie Batkivşina (Patria).

Oficialul este de părerea că suspectul ar trebui să fie examinat de un psihiatru. Mai mult, Vartcenko a spus că îl cunoaşte pe Kozlov, a povestit că acesta a studiat la Universitatea Aerospaţială din Harkiv şi se ocupa de grafica paginilor de internet, însă în ultima perioadă Kozlov avea un „comportament deviant”.

Kozlov a fost reţinut de forţele speciale turce la câteva ore după aterizarea avionului Boeing 737 al companiei turce Pegasus pe aeroportul Sabiha Gökçen, pe malul asiatic al Istanbulului. Un purtător de cuvânt al serviciilor de securitate din Ucraina a anunţat că acest bărbat era „în stare de ebrietate avansată” şi că a încercat să intre în cabina piloţilor strigând „Să mergem la Soci”.

Cei 110 pasageri care se aflau la bordul acestui avion ce se deplasa între Harkiv (Ucraina) şi Istanbul, au fost evacuaţi fără probleme, la patru ore după tentativa eşuată de deturnare.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By