VEDOMOSTI.MD : Studenții care vor comunica cu Renato Usatîi vor avea probleme la sesiune… și nu numai!

renato

Ieri, în incinta unui hotel din capital, Renato Usatîi a avut o întâlnire cu un grup de studenți. La eveniment au participat peste 100 de persoane. Interesant este însă faptul că, înainte de întrunire, staff-ul politicianului a recepționat circa 50 de apeluri telefonice de la studenții care comunicau că doresc să vină la eveniment , însă nu o vor face pentru că sunt amenințați de conducerea instituțiilor  de învățământ la care sunt înscriși.

Este vorba despre studenții facultăților de la mai multe universități printre care ASEM și USM. Potrivit studenților, decanii facultăților au petrecut  «lucru educativ» cu ei, atenționându-i despre pericolul care-i paște la sesiune, dacă vor merge la întâlnirea cu Renato Usatîi.

De mirare este însă faptul că la întâlnirea cu Usatîi nu a participat nici un student al Universității Slavone.

Întâmplător sau nu, am aflat că Oleg Babenco, rectorul Universității Slavone din Moldova, tot el deputat neafiliat în Parlamentul Republicii Moldova, membru al Partidului Renașterii – Возрождение, își amenință studenții și promite că le va crea probleme mari la sesiune. Motivul este interesul sporit al studenților față de Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru – Наша Партия.

Săptămâna trecută, în timpul unei întruniri  cu studenții, la care a participat și bloggerul Mihail Bagas (apropiat și el ideilor renascentiste), cei doi i-au sculat în picioare pe circa 40 de  studenți și le-au cerut socoteală față de restul colegilor pentru activitatea lor de pe rețelile de socializare.

Cea mai mare pretenție pe care o aveau Bagas și Babenco erau «like»-urile pe care studenții le atribuiau postărilor lui Usatîi pe rețeaua de socializare facebook. Din declarațiile unor studenți din cadrul instituției sus-menționate, bloggerul  Bagas le-a comunicat că activitatea pe facebook a studenților Universității Slavone este monitorizată non stop, iar acei care își vor exprima simpatiile față de Usatîi «vor avea parte de probleme mari la sesiune și nu numai… ».

Mai mult ca atât, cei doi au încercat să-i convingă pe studenți de faptul că toate acțiunile de caritate a lui Usatîi sun falsuri, iar ambulanța pe care a dăruit-o la Fălești și automobilul donat polițiștilor din aceeași localitate au existat doar pe fotografii.  Totodată le-au interzis studenților să participe la orice întruniri organizate de Renato Usatîi amenințându-i cu «sancțiuni pedagogice».

sursa: VEDOMOSTI.MD

You may also like

Comments are closed.

By