Uniunea Europeană nu va sancţiona Ucraina, deocamdată

Kiev-Protests-Turn-Violent-One-Killed

Miniştrii de Externe din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au exclus, luni, posibilitatea impunerii imediate de sancţiuni regimului Viktor Ianukovici, avertizând că această posibilitate există dacă situaţia se va deteriora.

„Suntem de acord asupra faptului că nu este necesar, pentru moment, să luăm o decizie privind impunerea de sancţiuni”, a declarat şeful diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier, la finalul reuniunii de la Bruxelles.

„Dar, dacă vom vedea că preşedintele Viktor Ianukovici şi regimul său blochează dialogul, vom analiza posibilitatea sancţiunilor”, a precizat el.

În concluziile reuniunii, miniştrii de Externe din statele europene au anunţat că „urmăresc cu multă preocupare criza politică din Ucraina”, fiind „pregătiţi să răspundă imediat dacă situaţia se va deteriora”.

Miniştrii de Externe au insistat asupra necesităţii formării unui guvern care să includă toate forţele politice relevante din Ucraina, un guvern care să adopte reforme constituţionale prin care să fie sporite prerogativele Parlamentului şi să organizeze alegeri libere.

„Uniunea Europeană este pregătită să continue eforturile pentru ajutarea Ucrainei împreună cu membrii comunităţii internaţionale şi cu FMI”, precizează comunicatul.

sursa: mediafax.ro

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By