14 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

Un procuror şi un civil trimişi pe banca acuzaţilor

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Procuratura Anticorupţie a terminat urmărirea penală şi a trimis în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a unui procuror din Procuratura raionului Ocniţa şi a complicelui acestuia, reţinuţi pentru trafic de influenţă.

Temei pentru pornirea procesului penal a servit plîngerea depusă la Procuratura Anticorupţie de către o persoană, care reclama că un individ i-ar fi promis că pentru 700 de euro poate influenţa un procuror să adopte o decizie favorabilă în cadrul unui proces contravenţional în care figura petiţionarul.

Pe acest caz, Procuratura Anticorupţie a declanşat urmărirea penală pentru trafic de influenţă şi a organizat, împreună cu Direcţia securitate internă a MAI, documentarea şi prinderea in flagrant, cu o transă de 400 de euro, a persoanei care pretindea că poate influenţa procurorul la rezolvarea cazului. Fiind audiat, făptuitorul a declarat că banii urma să-i transmită unui procuror din Procuratura raionului Ocniţa.

În baza acestor depoziţii, Procurorul General, Corneliu Gurin a iniţiat urmărirea penală în privinţa procurorului din cadrul Procuraturii raionului Ocniţa, iar în ianuarie curent, procurorul a fost reţinut în flagrant, imediat după primirea sumei de 400 de euro de la bănuitul de comiterea traficului de influenţă.

Consiliul Superior al Procurorilor a decis suspendarea respectivului procuror din funcţie. Iniţial, omul legii a fost cercetat în stare de arest, vineri însă, instanţa de judecată i-a revocat măsura de reprimare şi a dispus cercetarea lui în stare de arest la domiciliu – decizie contestată de Procuratura Anticorupţie.

Pentru comiterea traficului de influenţă, Codul penal prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Alţi doi procurori, din Floreşti şi Nisporeni, reţinuţi de la începutul acestui an pentru acte de corupţie, continuă să fie cercetaţi penal de Procuratura Anticorupţie, urmînd ca în scurt timp şi ei să fie deferiţi justiţiei.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img