Ucigașii de la Berkut se vor odihni în brațele lui Formuzal

Gol

Başcanul de la Comat, Mihail Formuzal, a declarat că zece luptători ai detaşamentului cu destinaţie specială Bercut, din Ucraina, cre au participat la acţiunile în forţă împotriva protestatarilor pro-europeni de pe Euromaidan, se vor reabilita “fizic şi psihic” pe teritoriul Găgăuziei.

Formuzal a mai spus sâmbătă, în cadrul unei reuniuni a tuturor alesilor locali, că ceea ce s-a întâmplat în Ucraina “aminteşte de scenariul din Iugoslavia, Irak şi de primăvara arabă”.

Comratul a cerut sâmbătă, în cadrul unei reuniuni a tuturor alesilor locali, recunoaşterea drept legale a referendumurilor din 2 februarie. În caz contrar, Gagauzia va boicota alegerile parlamnetare din noiembrie. La reuniune au participat deputatul comunist Irina Vlah si liderul socialiştilor, Igor Dodon.

Zilele trecute şi Adunarea Populară a Găgăuziei a condamnat, în cadrul unei şedinţe special, “acţiunile ilegale ale organelor de drept ale Moldovei”. Drept pretext a servit dosarul intentat de Procuratura Generală în legătură cu referendumurilor din 2 februarie.

sursa: abcnews.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By