Tragedie în Bădragii Vechi. Trei persoane s-au înecat în râu după ce gheaţa s-a rupt (VIDEO)

159308-lac-inghetat

Tragedia a avut loc pe 25 februarie, în jurul orei 17.00, în satul Bădragii Vechi, raionul Edineț. Doi tineri pescari, de 17 și 20 ani, s-au înecat în rîul Draghiște, din apropierea localității. Aceştia au mers pe gheață spre mijlocul apei pentru a scoate plasa de pescuit, însă gheaţa s-a rupt. Un alt bărbat, de 59 ani a observat că cei doi se îneacă și le-a sărit în ajutor. Încercînd să-i salveze, s-a prăbușit și acesta sub apă.

Salvatorii au fost alertaţi de o altă persoană care a observat cele întîmplate a alertat salvatorii din Edineț. Căutările subacvatice au durat pînă seara, dar fără succes. Lucrările de căutare au fost reluate în dimineață zilei de 26 februarie, cu ajutorul scafandrierilor Detașamentului căutare-salvare numărul 2 din Bălți. După zece ore de căutări, corpurile neînsuflețite ale celor trei au fost găsite ieri, către ora 16.00, la o distanță de 100 metri de mal.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează cetățenii să nu își pună viața în pericol, mergînd pe gheața bazinelor acvatice. Stratul de gheață este subțire, iar sub greutatea corpului aceasta crapă și este un real risc pentru cei care merg la pescuit.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By