Tkaciuk poate în orice moment să-l înlăture pe Voronin

Tkaciuk

În căutarea urmașului lui Vladimir Voronin la conducerea PCRM, un singur nume se arată: Mark Tkaciuk, consilierul din umbră al liderului PCRM, cel care a avut grijă să își înlăture, tacticos, toți concurenții din interiorul partidului. Aceasta este concluzia unei analize a jurnalistului Valeriu Reniță, care face o trecere în revistă a momentelor în care, pas cu pas, Tkaciuk i-a luat din putere liderului PCRM, făcându-l astăzi prizonier în propriul partid.

“De ce sînteţi obligat să-i predaţi lui Mark conducerea partidului…? Pentru că nu aveţi altă ieşire. Altă cale ar însemna o luptă dură şi fără compromis cu echipa lui Mark. Mă tem că vă imaginaţi cu greu puterea adversarului şi nu sînt sigur că Vă puteţi bizui pe colegii Dvs, care v-au jurat sprijin. Aţi risca o luptă pe viaţă şi pe moarte împotriva fracţiunii lui cu cîteva luni înainte de alegerile parlamentare? Umările ar putea fi imprevizibile pentru funcţionalitatea partidului. Mark e un băiat abil, şi-a calculat din timp paşii. Politicieni ca Mark au nevoie de putere de dragul puterii”, scrie Valeriu Reniță într-o scrisoare deschisă adresată lui V. Voronin și celui pe care îl numește urmașul acestuia – Mark Tkaciuk.
Analiza conține noi dezvăluiri privind jocurile pentru putere din interiorul PCRM, care au dus la măcinarea puterii lui Voronin din 2009 și până astăzi. Este menționat momentul 2012, când Oleg Voronin a fost redus la tăcere în partid tocmai de Mark Tkaciuk, care îl considera o amenințare pentru preluarea formațiunii. De asemenea, autorul menționează dezamăgirea activului PCRM după scrutinul electoral din august 2009, când Voronin a fost convins să renunțe la funcția de președinte al țării, președintele PCRM alegând atunci să asculte de sfătuitorul său și nu de partid. “Ați renunțat, după cum s-a văzut, fără luptă, ați cedat postul de președinte pe nimic și în acest mod ați dezgolit, asta e important să subliniem, spatele frontului. Ați fost implorat și pînă la acea adunare decisivă pentru soarta PCRM și pe durata ei, să nu faceți acest pas greșit, să nu plecați din post. Ați plecat, însă, ați trădat”, povestește Reniță, care era pe atunci membru al PCRM.

Sursa:politik.md / Autor: Valeriu Reniţă, VoxPublika
moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By