Sponsorul referendumului din Găgăuzia NU VA VENI. Se teme de provocări

iakubov

Sponsorul referendumului din Autonomia Găgăuză, omul de afaceri Iurii Iacubov, a decis să nu vină în ziua alegerilor pentru a evita posibilele provocări în adresa sa, scrie “Panorama”.

Iacubov afirmă că a fost sfătuit să se abţină de la călătoria de astăzi de “persoane apropiate partidelor aflate la guvernare”.

“În ultima săptămână circa 30 de jurnalişti mi-au adresat una şi aceeaşi întrebare: nu mi-e frică de persecuţii din partea organelor de drept? Acest lucru m-a neliniştit şi am decis să mă abţin de la posibile provocări din partea forţelor de ordine din Moldova”, a declarat Iacubov.

Businessmanul a mai adăugat că acum cîteva zile, înainte de referendum, a cumpărat bilete pentru mai bine de 200 de locuitori ai Găgăuziei, care muncesc în Rusia, pentru ca aceştia să participe la vot.

“Am achitat călătoria tuturor care au dorit să participe la plebescit. Şi, în general, consider că ideea organizării referendumului poate fi susţinută de toţi cetăţenii ţării. În opinia mea, pentru a se evita unele speculaţii, chiar autorităţile ar fi putut afla care sunt preferinţele poporului”, a spus Iurii Iacubov.

Amintim că Iurii Iacubov a acceptat să achite toate cheltuielile în vederea organizării referendumului în Găgăuz-Yeri după ce judecătoria de la Comrat a blocat conturile autorităţilor locale şi a decis că desfăşurarea plebescitelor în autonomie este ilegală.

foto: gagauzinfo.md
moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By