Şi comuniştii au semnat declarația de susținere a cursului european al RM

IM000302.JPG

Mai multe consilii locale ale comunelor din țară au redactat și adoptat declarații de susținere a cursului european al Republicii Moldova și de condamnare a acțiunilor menite să dezbine societatea. Astfel de Declarații au fost adoptate în satul Ursoaia, raionul Căușeni, satul Calfa, raionul Anenii Noi, comunele Stăuceni și Tohatin din Municipiul Chișinău, se spune într-un comunicat al PDM.

Declarații au fost adoptate, în fiecare caz, cu o majoritate lejeră de voturi ale membrilor Consiliilor Locale, printre semnatari numărându-se reprezentanți nu doar de la partidele membre ale Coaliției Pro-Europene, ci și reprezentanți ai Partidului Comuniștilor din Moldova.

Semnatarii menționează că “Republica Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil, iar orice acțiune care aduce atingere acestui principiu constituțional afectează în mod direct fiecare comunitate locală și pe fiecare cetățean în parte. Siguranța și bunăstarea etățeanului poate fi asigurată numai în condițiile existenței unui stat puternic. Dar un stat este puternic și funcțional dacă se bazează pe lege, de aceea legea trebuie respectată de toți”.

Consilierii din Ursoaia, Calfa, Stăuceni și Tohatin “condemnă cu toată fermitatea aceste acțiuni și reiterează ferm angajamentul nostru pentru promovarea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova. Ne angajam să depunem toate eforturile la construirea statului european Republica Moldova, să asigurăm bunăstarea vieţii cetăţenilor, dezvoltarea satelor şi oraşelor, crearea locurilor de muncă, funcţionalitatea instituţiilor care să garanteze drepturile şi libertăţile fiecăruia. Reiterăm că suntem gata să demonstrăm acest angajament prin atitudine și determinare”.

Astfel de Declarații comune vor fi adoptate în următoarea perioadă în mai multe localități, de pe tot teritoriul ţării.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By