Serviciul Vamal a curmat două cazuri de fraudare a legislației vamale (VIDEO)

DSC_0376

În ultimile 48 de ore, pe teritoriul Republicii Moldova au fost curmate două cazuri de fraudare a legislației vamale.

În primul caz, pe traseul Leuşeni-Chişinău în regiunea s. Suruceni, colaboratorii sectorului echipe mobile Centru au stopat regulamentar pentru verificare un autocamion de model “Mercedes Sprinter”, cu numere de înmatriculare de Chișinău. Șoferul, un cetățean moldovean a declarat că se deplasează din Germania și transportă doar bunuri personale.

În urma unui control detaliat, au fost depistate 3 seturi de mobilă din piele, 2 fotolii, un aspirator şi un set de veselă. Serviciul Vamal menționează că șoferul a introdus marfa ilegal și ulterior intenționa să o comercializeze pe piețele de desfacere din republică.

Un alt caz a avut loc în regiunea comunei Roşcani, r-ul Aneii Noi a fost stopat regulamentar pentru verificare un autocamion de model “Mercedes Benz”, înmatriculat în regiunea de Est a țării. Șoferul a declarat, că transportă morcov, dar nu a prezentat actele de rigoare.

În timpul controlului fizic al mijlocului auto în compartimentul marfar pe lângă cele 4 tone de morcov au fost depistate și circa 400 articole de haine în asortiment pentru copii.

În ambele cazuri mărfurile au fost ridicate și transmise împreună cu materialele acumulate către secția contracararea fraudelor vamale din cadrul Biroului Vamal Chișinău în vederea examinării cauzei sub aspect contravențional, în baza art 287, Cod Contravențional al RM.

Reieterăm, că la insistenţa Serviciului Vamal au fost operate modificări în Codul Contravenţional, iar cei care continuă să aplice metode meschine de fraudare, sunt pedepsiţi cu amenzi usturătoare, fiind confiscat mijlocul de transport sau percepută contravaloarea acestuia.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By