SCRISORI DIN BELGIA // Im Tiraspol nichts Neues sau despre impotenţa autorităţilor de la Chişinău ( 20 FOTO )

Varnita RMN Bender 9
manea
Valeriu Manea,
un român-belgian din basarabia

Ce simte un om când este controlat la trecerea frontierei de nişte indivizi cu aere, cu comportament de criminali, cu mişcări lente, leneşe, cu pronunţarea cuvintelor printre dinţi?

Uneori îţi pare că le-au făcut operaţii plastice ca să umble cu mutrele înăcrite toată viaţa… În serviciul statului sunt, ce naiba!

Dar şi mai oribil este când mergi la Tighina sau Dubăsari. Senzatia de neputinţă, de umilire este primul lucru care te aşteaptă după trecerea postului de „pacificatori” în drum spre Varniţa sau Tighina. Încă-i de mirare ca nu au blocat şi drumul spre Varnita.

Devine evidentă atitudinea autorităţilor faţă de propriii cetăţeni, pe care nu ne considera nici măcar de nimicuri, aşa nişte insecte vorbitoare obligate , formal, o data în 4 ani să arunce o fiţuică în urnă.

Interesant este şi faptul că Republica Moldova are structuri întregi care se ocupă de „reintegrarea ţării” cu secretari, consilieri, oameni care scriu diferite hârtii, plus reprezentati in Comisia unificata de Control, şi alte multe structuri plătite din bugetul statului, plus înca alte categorii de paraziţi şi aroganţi cu maşină la birou, cu deplăsari…

Realitatea însă bate gramatica. Tiraspolul fortifica prin orice metode starea de haos, de instabilitate. Şi face asta prin toate metodele, chiar si prin acelea care ieri le declara absolut normale, un an în urmă, reprezentantul Tiraspolului în CUC, Beleacov ,ofiţer în retragere al armatei ruse, născut pe Volga, devenit peste noapte patriot. Acesta declara că cu cât mai multe posturi de control în zona de securitate vor exista, cu atat mai sigură va fi zona de securitate. Aşa motiva el instalarea de noi posturi ale Tiraspolului, fortificarea celor deja existente.

La o tentativă a Chişinăului de a amplasa posturi de control migraţional, ce în principiu e aberant, el împreuna cu Ninka-kartinka, cum spune ea, 25% basarabeanca, incepuse o isterie de nu-i adevarăt.

Cum poţi negocia şi discuta cu asemenea oameni ? Ieri posturile erau bune , astazi nu, dar, numai cele ale Chişinăului.

Chişinăul are o poziţie idiotică în formatul de negocieri. El (CHIŞINĂUL) nu face nimic, aşteptând indicaţii de la Moscova, Brussel, Washington – un imbecilizm politic!

Vama transnistreană pune ştampile cu inscripţii în română „Vama Tiraspol, Republica Moldova”, Chişinaul tace. Înseamna ca acceptă ?

La toate criticile, se vaicară şi repetă o frază sacramentala: „Inţelegem că-i rau, dar să nu fie si mai rău”.

Chişinăul nu face absolut nici un pas la CUC. Numai pentru faptul că aşa-zisul contingent militar rus şi transnistrean este în totalitate completat de localnici, reprezentanţii Chişinăului la CUC trebuiau demult să abandoneze acest organ ineficient în zona de securitate.

Nici pâna la ziua de azi nu avem un raspuns clar , de ce au apărut aceste zeci de posturi de control, cine le-a instalat, daca-s ilegale ,de ce procuratura n-a pornit acţiuni penale? Probabil ca să nu agraveze situaţia…

O da, procuratura are alte ocupatii, cel mai răspândit fenomen la PG este sa ai 99 de cumătri, ca în cântec. La moment, recordul îl deţine un „anticorupt”, procuror cu 79 de cumătri. Poate cand toţi o sa ajungă la cifra magica de 100 , vor mai face şi câte ceva pentru Republică şi omul simplu.

Noi vom continua să mergem prin posturi de grăniceri, instalate ilegal, procurorii vor lupta pentru cumătri, miniştrii se vor plimba cu limuzine prin capitale europene, cei de la CUC se vor umfla în pene, pacificatorii vor împuşca oameni. Viata merge înainte…

Stie cineva câte posturi sunt în zona de securitate??

Varnita RMN Bender 20

Varnita RMN Bender 1

Varnita RMN Bender 2

Varnita RMN Bender 3

Varnita RMN Bender 4

Varnita RMN Bender 5

Varnita RMN Bender 6

Varnita RMN Bender 7

Varnita RMN Bender 8

Varnita RMN Bender 9

Varnita RMN Bender 10

Varnita RMN Bender 11

Varnita RMN Bender 12

Varnita RMN Bender 13

Varnita RMN Bender 14

Varnita RMN Bender 15

Varnita RMN Bender 16

Varnita RMN Bender 17

Varnita RMN Bender 18

Varnita RMN Bender 19

VALERIU MANEA
Foto: Gabriel Călin / Valeriu Manea

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By