Rusia a declarat iar război Basarabiei, ReUnirea cu Patria-mamă e inevitabilă, Care-s deputații ce vor accepta 500 000 euro pentru un vot? Aflați aici…

Parlamentul_Republicii_Moldova-pana_la_7-aprilie2009

Rusia  nu se poate resemna  cu gîndul că Basarabia nu va mai fi a ei.

Rusia  e de-acord  să dispară de pe fața pămîntului  dacă îi scapă din mîini Ucraina, Basarabia, Kazahstan, Belarusi, Kîrgîzstan, Uzbekistan, Turkmenistan,  Tadjikistan, Azerbaidjan  și  Armenia.

Rușia își dă sama că ReUnirea  Basarabiei cu Patria-mamă mai devreme sau mai tîrziu se va împlini și Kremlinul  face tot posibilul ca acest act istoric reparatoriu pentru români  să nu se întîmple măcar în mileniul 3.

Rusia e moartă după  frumusețea  actualei  Basarabii, care n-are nici petrol, nici gaze naturale, nici aur, nici argint, dar are o lumină  și-un farmec  aparte de care așa și nu s-a vindecat  imperiul velikorus de la 1812 pînă-n prezent.

Basarabia are un  “nu știu cum și-un  nu știu ce” eminescian, care nu-i dă tihnă Rusiei, nici somn nu-i dă, ținînd-o  într-un stres continuu, mai ales de la 1989 încoace.

Relația celor două părți e un fel de dragoste cu ce-a sila, cînd un partener nu-l  vrea pe celălalt, dar fiindcă celălalt e mare și tare supunerea  e ca și sortită.

Viol  istoric? Siluire teritorială? Rapt nepedepsit de 202 ani?

Chiar să aibă toată dreptatea  longevivul  deputat  Diakov, cel care e ferm convins că-n politică Dragoste nu există?

Să ne dea el de înțeles că în politica modo-rusească există numai și numai viol ne-ntrerupt?

Rusia surîde pe sub mustață cetind aceste proteste.

Surîde și numără cele 2 milioane de euro, divizate în 4 părți egale, destinate pentru 4 deputați basarabeni  gata  să se vîndă ca visul european al Basarabiei să fie  înlocuit cu coșmarul siluirii rusești fără  capăt.

Mandatul celor  101 deputați, inclusiv a celor din Coaliția Proeuropeană, e pe sfîrșite.

Majoritatea dintre ei  au minimum 2 ani de activitate legislativă, adică vor beneficia de pensie de parlamentar de cîteva mii de lei bune.

Toți aceștia știu deja că nu vor mai fi incluși pe listele electorale ale partidelor  la alegerile din 30 noiembrie 2014.

Și atunci ce au de cîștigat  dacă refuză cele  500 000 euro cu care-i momește Rusia  numai ca să provoace o criză politică de proporții, iar Basarabia să nu semneze în toamnă  nici un fel de Acord cu Uniunea Europeană?

Onoare? Remușcări de conștiință…națională? Iuda? Demnitate umană?

Ha-ha-ha-ha-ha, glumiți, desigur.

De așa ceva  mai știu azi doar copiii și bolnavii de pe paturile Spitalului Oncologic  și din alte case-ale Plîngerii  din Basarabia înstrăinată.

Și-apoi, după ce-au trădat atîția dodoni, mișini, hadîrci și alții ca ei, de ce n-ar mai face-o, contra sumei de 500 000 euro cash fiecare, încă 4 deputați  chipurile proeuropeni?

Acum, cînd  în clepsidra mandatului lor au mai rămas doar cîteva luni și oferte din astea generoase nu-ți propune  oricînd…cineva?

Dacă nu mă credeți  luați de-l  întrebați pe comediantul  prorus  Dodonache.

Sper  foarte mult să nu fi uitat pentru ce sumă primită cash de la Gabar  TRIOul lui l-a votat pe Timnofti președinte de stat…

440 000 euro, nu?

Dintre care 100 000 i-a dat Zinei Karabina, 50 000 –coanei  Kirița Abramciuk, iar cu restul  banilor, oare, ce-a mai  făcut?

De lumînări și-i ține pînă azi.

Răspuns corect!

16 februarie 2014

Sursa: Traian Vasilcău, VoxPublica

You may also like

Comments are closed.

By