Revolte în Crimeea. A fost anunţată prima victimă (LIVE TEXT)

sev

(UPDATE 15:48) Un reprezentant al tătarilor cheamă oamenii să aibă răbdare, să plece acasă. „Crimeea a câştigat. Indiferent de provocări, în mod organizat, mergeţi acasă”!

(UPDATE 15:36) Îmbulzeală printre cei prezenţi la proteste. O parte dintre manifestanţi au reuşit să intre în clădirea Radei. Sunt aruncate pietre şi grenade cu efect acustic.

(UPDATE 15:28) Unii protestatari tătari susţin că manifestanţii pro-ruşi aruncă cu sticle, iar alţii sunt înarmaţi cu bite.

(UPDATE 15:15) Activistul Nicolai Velicikovici a fost numit vice-ministru de interne al Ucrainei.

(UPDATE 15.08) Manifestanţii sunt tot mai aproape de intrarea în Rada de la Simferopol.

(UPDATE 15:00) Cer să fie creat un coridor pentru a permite medicilor să treacă prin mulţime.

(UPDATE 14:56) Protestatarii cer să fie îndepărtat steagul roşu cu negru.

(UPDATE 14:38) Rada din Crimeea nu planifică ieşirea din componenţa Ucrainei, a declarat spikerul Vladimir Constantinov. „Este o provocare cu scopul de a discredita Rada Supremă din Autonomie”.

Mii de persoane s-au adunat în faţa Radei Supreme din Crimeea. Oamenii flutură steaguri ale Ucrainei şi ale Republicii Autonome Crimeea scandînd „Rusia”, „Ucraina”, „Ucraina nu este Rusia”.

Protestatarii cer independenţa regiunii autonome şi organizarea unui referendum privind statutul Crimeei.

Cu puţin timp în urmă, un bărbat a fost rănit. Victima face parte din tabăra pro-rusă. Bărbatul a fost transportat la adăpost în incinta Parlamentului, anunţă Publika TV.

Crimeea a aparţinut Rusiei în perioada fostei Uniuni Sovietice, înainte de a intra în componenţa Ucrainei, în 1954. Ea se are statutul de „republică autonomă”, iar autorităţile sale au propus, la începutul lui februarie, modificarea Constituţiei locale, cu scopul de a conferi Rusiei statutul de „garant” al acestei autonomii. Această iniţiativă a provocat îngrijorări faţă de tendinţele separatiste ale ţării.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By