REFERENDUM // Activiştii comunişti „le sugerează” găgăuzilor cum să voteze (FOTO)

gagauzia_gagauzinfo_md

Deşi a fost declarat ilegal de către autorităţi, referendumul din UTA Gagauzia are totuşi loc astăzi în regiune. Astfel, pe parcursul zilei de astăzi, locuitorii autonomiei vor răspunde la trei întrebări ale plebiscitului, formulate în limba rusă, care se referă la statutul Găgăuziei în cazul în care Republica Moldova îşi „pierde suveranitatea”, dar şi la alegerea dintre Uniunea Vamala şi Uniunea Europeană.

Başcanul Mihail Formuzal a scris deja pe pagina sa de Facebook că a fost la votare, iar ordinea publică este menţinută de către mai mulţi voluntari şi poliţişti.

Totodată ieri, în reţeaua de socializare Facebook, activiştii partidului Comunist au distribuit masiv imaginea de mai jos, prin care „îi învaţă” pe găgăuzi care este opţiunea corectă.

referendum

De menţionat că referendumul este finanţat de un om de afaceri din Rusia, iar CEC (Comisia Electorală Centrală) nu s-a implicat în desfăşurarea acestuia şi nici nu va participa la numărătoarea votului.

Anterior mai mulţi observatori din Federaţia Rusă au fost trimişi înapoi acasă de către poliţiştii de frontieră Moldoveni, în Momentul în care au încercat să intre în ţară.

Reprezentanţii Coaliţiei de Guvernare au declarat de nenumărate ori că acest referendum, susţinut de PCRM, nu este decât o tentativă de a destabiliza situaţia politică în ţară.
Moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By