Reacţii // Acţiunile de corupere a deputaţilor sunt concertate atât din interior, cât şi din exterior, consideră Marian Lupu

lupu

Preşedintele PD, Marian Lupu este de părerea că tentativele de a distruge coaliţia de guvernare prin cumpărarea unor deputaţi sunt menite să destabilizeze situaţia politică, să zădărnicească semnarea Acordului de Asociere cu UE, inclusiv ratificarea acestuia.

„Mă gândesc că logica acestor acţiuni se încadrează în atingerea acestui scop de a stopa mişcarea ţării noastre în continuare pe calea integrării europene şi generarea de alegeri anticipate. În acest context s-ar schimba majoritatea de voturi în Parlament care ar duce la decizii nefaste în defavoarea ţării şi parcursului european”, a spus Marian LUpu.

Politicianul a dat de înţeles că ştie cine stă în spatele acţiunilor de corupere a deputaţilor, este vorba atât de persoane fizice, cît şi de formaţiuni politice. Marian Lupu nu exclude şi implicarea din exterior.

„Este vorba şi de persoane fizice şi juridice. Nu exclud, neavând argumente, şi o implicare din exterior. Este o acţiune care se înscrie în şirul acţiunilor întreprinse. Pe durata unui an aceste acţiuni au fost întreprinse nu de persoana în cauză (n.r. Veaceslav PLaton), ci de anumite forţe politice din care motiv nu-mi permit să exclud acţiuni concertate. Mesajul către acele persoane şi formaţiuni politice care încearcă să profite din acestă acţiune, le-aş spune să aibă multă grijă, să se uite ce se întâmplă în Ucraina şi să vadă care pot fi consecinţele”, a adăugat Lupu.

Marian Lupu a confirmat faptul că discuţii de acest gen au fost purtate nu doar cu deputatul PD, Valentina Stratan şi cu parlamentarul PLDM, Iurie Chiorescu. Ceilalţi nu au avut curajul să vorbească. În acelaşi context, democratul a atenţionat colegii să nu se lase pradă acestor acţiuni de corupere şi „să se gândească bine că acestă pecete îi va rămâne pe viaţă”.

Amintim că cei doi deputaţi menţionaţi susțin că în ultimul timp s-a încercat „cumpărarea” mai multor legislatori, pentru „a lăsa actuala coaliție fără majoritate”.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By