14 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

Rada de la Kiev opreşte emisia posturilor tv din Rusia pe teritoriul Ucrainei

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În următoarele zile, ucrainenii nu vor mai putea viziona posturile tv retransmise din Federaţia Rusă  şi asta pentru că Rada Supremă de la Kiev intenţionează să oprească temporar retransmisiunea posturilor tv din federaţia Rusă pe teritoriul Ucrainei. Potrivit autorilor proiectului de hotărâre, măsura este impusă în scopul securizării informaţionale, a relatării obiective a situaţiei din ucraina dar şi pentru a curma tentativele de provocări interetnice, transmite  Liga.net.

Iniţiatorii proiectului, care au depus documentul în Radă sunt deputaţii din partea partidului “SVOBODA” – Igor Miroşnicenko, Igor Şvaik, Andrei Tagnibok, Andrei Mohnik, Oleg Kaida, Iurii Sirotiuk, Oleg Ghelevei Andrei Iulienko, Oleg Sirotiuk.

În nota explicativă anexată proiectului de hotărâre se arată că, având în vedere situaţia creată, unele mijloace mass-media din străinătate, care nu au semnat Convenţia Europeană privind televiziunea transfrontalieră, relatează cu lipsă de obiectivitate despre evenimentele din Kiev şi cheamă deschis la separatism. Este vorba de Rusia – unicul stat care nu a ratificat în prezent acordul  respectiv.

sursa: http://amurburg.ru

 

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img