Pungaşi ghinionişti // Prinşi pe urme fierbinţi după ce au furat din genţile călătorilor (VIDEO)

Hot-de-buzunare

Un bărbat de 24 ani din capitală a ajuns pe mâna poliţiştilor după ce a furat portmoneul din geanta unui bărbat. Acesta se deplasa cu microbuzul de pe ruta 166. Hoțul a fost prins la intersecţia străzilor Alecu Russo cu Nicolae Dimo, după ce a coborât din transport, încercând să fugă de la locul faptei. Infractorul a fost reţinut de mai multe ori de către poliţişti pentru infracţiuni similare.

Un alt pungaş a fost reţinut în flagrant delict în sectorul Botanica, în jurul orei 18.30, în timp ce se deplasa cu microbusul de pe ruta 154. Suspectul în vârstă de 27 ani, anterior judecat, a sustras din geanta unei domnişoare portmoneul cu bani în sumă de peste 2 600 lei şi alte bunuri materiale. Acesta a fost reţinut de către poliţişti pentru 72 de ore, iar bunurile materiale recuperate.

În ambele cazuri pe numele bănuiţilor au fost iniţiate cauze penale pentru pungăşie. Aceştia riscă amenzi de la 6 000 până la 10 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, ori închisoare de pînă la 2 ani.

Potrivit informaţiilor speciale, cazurile de pungăşie săvîrşite în transportul urban se înregistrează mai des în zilele de luni pînă vineri, în orele de vîrf , între 07:00 – 10:00, cînd cetăţenii se deplasează spre serviciu sau între orele 16:00 – 19:00 cînd se întorc de la muncă. La fel, hoţii de buzunare ţintesc potenţialele victime care se află în diferite zone de agrement. În astfel de locuri aceștia profită de neatenţia şi nepăsarea oamenilor.

Poliţia recomandă:

– În zonele aglomerate manifestaţi o atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale;

– Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare, ci în buzunarele interioare ale vestimentaţiei;

– Evitaţi locurile aglomerate dacă aveţi asupra dvs o sumă importantă de bani;

– Evitați să număraţi banii pe stradă sau cînd sunt mai multe persoane în jur;

– Cînd efectuaţi diverse plăţi, nu scoateţi toţi banii pe care-i aveţi,ci numai suma de care aveţi nevoie;

– Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile de la apartament;

– Într-un loc aglomerat, dacă vă simţiţi atins intenționat sau bruscat, țineți sub control geanta sau portmoneul şi priviţi cu atenţie persoanele din jur;

– În mijloacele de transport comun, nu purtaţi geanta neglijent pe umăr, ci poziţionaţi-o în faţa dvs şi protejaţi-o cu mîna;

– Buzunarul de la spatele pantalonilor este extrem de vulnerabil la urcarea şi coborîrea din mijloacele de transport. Evitaţi să ţineţi banii în acest loc, hoţii de buzunare sunt foare abili.

Dacă sunteţi victima unei asemenea infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi careva informaţii despre săvîrşirea unei fapte antisociale sunaţi imediat la 902.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By