Procuratura Generală curioasă să afle cine îşi permite să cumpere deputaţii

procuratura-generala-moldova

Procuratura Generală s-a autosesizat în ce priveşte încercarea de corupere a unor deputaţi din Parlament. Deocamdată, însă, PG nu a pornit nicio urmărire penală. La moment, se verifică doar informaţiile vehiculate. Procurorul General, Corneliu Gurin afirmă că instituţia pe care o conduce este obligată să apere deputaţii de orice ingerinţe în activitatea acestora.

„Când au fost declaraţiile unor deputaţi, legate de tentativele de influenţare a lor în desfăşurarea exerciţiului parlamentar şi a mandatului, am considerat că este imperioasă autosesizarea procurorilor pentru a investiga aceste fapte nu sub un aspect foarte concret, dar sub aspectul existenţei acestei situaţii şi dacă se confirmă în rezultatul investigaţiilor.Pentru a vedea dacă sunt asemenea persoane care îşi permit şi astfel înţeleg un exerciţiu democratic în RM, că pot influenţa anumite voturi politice sau anumiţi demnitari prin oferirea unor avantaje”, a spus Corneliu Gurin la emisiunea „Fabrika” de la Publika TV.

Amintim că deputatul democrat Valentina Stratan și liberal-democratul Iurie Chiorescu au anunţat că în ultimul timp se încearcă „cumpărarea” mai multor legislatori, pentru „a lăsa actuala coaliție fără majoritate”. Este vorba despre unii deputaţi din PLDM, PD şi PLR.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By