Preşedintele Parlamentului, Igor Corman este aşteptat la Bruxelles

corman

Începând de astăzi până pe 19 februarie, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, efectuează o vizită de lucru la Bruxelles.

Speakerul va avea întrevederi cu Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu raportorul Parlamentului European pentru Acordul de Asociere a Republicii Moldova la UE, Graham Watson, cu preşedinţii grupurilor parlamentare ale Partidului Popular European şi Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, europarlamentarii Joseph Daul şi Hannes Swoboda.

Printre subiectele discutate se numără: integrarea europeană a Republicii Moldova, evoluţiile înregistrate în procesul de modernizare a ţării. Igor Corman va solicita susţinerea europarlamentarilor, precum şi a guvernelor naţionale ale ţărilor membre UE, în adoptarea cît mai grabnică a deciziilor finale privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni.

De asemenea, Igor Corman va avea o adresare în Parlamentul European către membrii Comisiei pentru afaceri externe şi europarlamentarii din Comitetul Parlamentar de Cooperare Republica Moldova – UE. Adresarea se va referi la evoluţia relaţiilor Republica Moldova – UE după Summit-ul de la Vilnius.

Vizita speakerului Igor Corman la Bruxelles are loc în contextul deciziei din 12 februarie 2014 a Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European de aprobare a Raportului cu privire la abolirea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By