Povestea MOTORULUI de la punctul de trecere Giurgiulești

giurgiulesti

Doi moldoveni au încercat cu tot dinadinsul să introducă ilegal în țară o piesă de schimb pentru un autoturism, însă planul lor a fost dat peste cap de polițiștii de frontieră.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere Giurgiulești s-au prezentat doi cetățeni moldoveni cu un mijloc de transport, înmatriculat în Bulgaria. În portbagajul autoturismului aceștia aveau un motor pentru mașină de model Audi Q 7, pe care intenționau să-l treacă peste frontieră. Din motive legale, colaboratorii vamali nu au permis introducerea piesei auto în țară, în rezultat, persoanele împreună cu mijlocul de transport au fost întoarse de la hotar.

Bărbații însă, nu au renunțat la ideea lor și au recurs la un tertip – pe porțiunea de drum dintre punctele de trecere Giurgiulești și Galați, sub podul feroviar, aceștia au ascuns motorul mașinii, după care au revenit în punctul de trecere Giurgiulești, pentru efectuarea formalităților specifice controlului de frontieră.

Acțiunile bărbaților au fost monitorizate de către polițiștii de frontieră, astfel, în locul unde a fost ascuns obiectul, a fost observat un lucrător de la calea ferată care a acoperit motorul cu zăpadă. Persoanele dându-și seama că nu pot lua neobservați motorul s-au apropiat de un polițist de frontieră și i-au propus mită în mărime de 50 euro, pentru a le permite să scoată motorul din zona de frontieră.

Bărbații au fost reținuți, cazul este cercetat de către ofițerii de investigație ai Direcției regionale ”Sud”, iar motorul a fost transmis organului vamal.

moldova24.info cu referire la border.gov.md

You may also like

Comments are closed.

By