Poliţia capitalei a descins în forță: percheziţii şi reţineri în raionul Anenii Noi! (VIDEO)

anenii noi

O grupare criminală compusă din trei indivizi a fost anihilată de către poliţia capitalei cu suportul angajaţilor Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger”. Operaţiunea de reţinere a figuranţilor a avut loc într-o localitate din raionul Anenii Noi. Aceştia s-au dovedit a fi trei tineri cu vârstele cuprinse între 20 şi 27 de ani, fiind bănuiţi de şantajarea unui om de afaceri din Chişinău, italian de origine. Unul din suspecți este anterior judecat pentru atac tâlhăresc şi răpire de automobile.

În urma percheziţiilor desfăşurate la domiciliile acestora, poliţiştii au depistat şi ridicat muniţii, un pistol şi o armă cu ţeava lisă, toate păstrate illegal,precum şialte probe ce ar demonstra complicitatea lor în acest caz.

Potrivit victimei în vârstă de 42 ani, indivizii l-ar fi sunat la sfârşitul lunii ianuarie curent, cerându-i bani în sumă de 10 000 de euro. În caz contrar, locuinţa sa şi alte bunuri vor fi distruse prin explozie. Fiind audiaţi de către ofiţerul de urmărire penală, bănuiţii şi-au recunoscut în detalii acţiunile criminale. Însă forţele de ordine cercetează şi alte persoane posibil implicate în acest caz.

Totodată, bărbații reținuți mai sunt suspectaţi de săvârşirea unui şir de infracţiuni grave şi în raionul Anenii Noi, cum ar fi acte de huliganism, furturi din locuinţe şi atacuri tâlhăreşti.

În context, Inspectoratul de Poliţie Ciocana a iniţiat o cauză penală conform prevederilor art. 189 “Şantaj” Cod penal al RM, care prevede închisoare de la 5 până la 7 ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By