Poliţia a prins hoţii care jefuiau apartamentele din Chişinău

hoti

Gruparea bine organizată activează de două luni pe teritoriul municipiul Chișinău și este specializată în jafuri și furturi din apartamente. De regulă, suspecții pătrundeau în locuințe pe timp de noapte prin deteriorarea lacătului de unde sustrăgeau doar bunuri de valoare: articole din aur, bani și tehnică, prejudiciînd, astfel, o pagubă materială considerabilă.

În urma efectuării unui complex de măsuri de investigație, angajații Inspectoratului Național de Investigațiiau indentificat suspecții.Aceștia s-au dovedit a fi doi bărbați în vârstă de 29 și respectiv 37 de ani, originari din Chișinău. Ambii sunt anterior condamnați atît pentru crime analogice, cît și pentru trafic de droguri.

La data de 19 februarie curent, suspecții au fost reținuți. În urma efectuării perchezițiilor la domiciliile figuranţilor și în automobilelor acestora, au fost depistate și ridicate obiecte ce au fost folosite la comiterea crimelor, precum şi bunurile ce au fost furate. Cercetările polițienești au stabilit că tot ei au comis și un furt pe teritoriul sectorului Rîșcani din capitală.

La moment se întreprind acţiuni de urmărire penală pentru stabilirea apartenenței acestora la comiterea altor infracţiuni de acest gen, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

În acest caz, bănuiții sunt cercetați penal în stare de arest în baza art. 186 al. 2 Cod Penal al RM „Furt”. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bărbații riscă amendă în mărime de pînă la 20 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.

moldova24.info, cu referire la Onspectoratul General al Poliţiei

You may also like

Comments are closed.

By