Poliţia a prins doi bărbaţi care vindeau băuturi alcoolice ilegal

foto_42

Potrivit poliţiei, unul dintre cei doi bărbaţi deconspiraţi, este din Chişinău şi are 39 ani. Acesta a fost stopat la intersecţia străzilor Mitropolit Varlaam şi Bulgară, la volanul unui Volkswagen Caddy. Poliţiştii au depistat în compartimentul marfar al unităţii de transport peste 200 de sticle cu băuturi alcoolice tari şi 200 litri de alcool etilic. Bărbatul n-a prezentat niciun act de provenienţă a băuturilor care urma să le realizeze unui cunoscut din adiacentul pieţii agricole centrale.

Un alt tânăr identificat de poliţişti comercializa băuturi alcoolice, plasînd anunţuri pe internet sau chiar livrînd băuturi la domiciliu. Bărbatul a mărturisit că practică acest bussines de aproape un an de zile fără mărci de acciz şi acte de calitate şi provenienţă. La fel, în automobilul lui au fost descoperite cutii în care se aflau peste 100 de sticle cu băuturi alcoolice de lux.

În ambele cazuri, marfa a fost ridicată şi transmisă în laborator pentru efectuarea expertizelor de specialitate, iar contravenienţii riscă să fie sancţionaţi cu amenzi în mărime de la 2 000 până la 10 000 de lei.

Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău recomandă cetăţenilor să procure băuturi doar din magazinele autorizate prin lege.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By